>

Cücərdilmiş buğdanın tərkibində olan fol turşusu orqanizmin qanyaratma funksiyası üçün çox vacibdir. Həmçinin fol turşusu hamilə qadınlar üçün ən vacib olan vitamindir. Fol turşusu döldə sinir s

>

Omeqa 3 qanda olan xolestrolu aşağı salır. Nizamlı bir şəkildə omeqa 3 qəbul edildikdə diqqət pozğunluğu və yaddaş problemlərinin qarşısını alır. Xüsusilə inkişaf çağındakı uşaqlara pərpətöyün tövsiyə edilir. Daha sürətl

>

İnsanların böyük bir qismi elə fikirləşir ki, diş fırçaları ortaya çıxdı deyə artıq misvaka ehtiyac yoxdur, amma yazdığım məqaləni oxusanız və diş fırçası ilə misvak arasındakı fərqi görsəniz fikriniz dəyişə bilər.

>

Yeməkdən əvvəl yemiş yeyilərsə yemək rahat həzm olunar. Və yaxud yemişin ətri cənnət meyvələrinin ətri kimidir. Yenə də təzə xurmanı yemişlə yeyin kimi, hədislər Peyğəmbərimiz (s.ə.s) tərəfindən buyrulmuşdur.

>

Qozun insan sağlamlığına təsirlərini saymaqla bitməz. Yüz illərdir xəstəliklərin müalicəsində və dərman hazırlanmasında istifadə edilən qoz tam bir vitamin anbarıdır. Tərkibində protein, lif, Omega 3, Omega 6 yağ turşuları olmaqla yanaşı

>

Ağ tut çox faydalı müalicəvi məhsuldur. Ağ tutun dəmləməsi, şirəsi xalq təbabətində bir çox xəstəliklər zamanı müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Ağ tut bəlğəmgətirici, iltihab və mikrobəleyhinə təsirə malikdir, qanın t