Allimünium qablara diqqət!

22.09.2019

Son araşdırmalar göstərib ki, allüminiumdan hazırlanmış qablar çox ziyanlıdır. Ekspertlərin fikrinə görə, bu qablar insanların, xüsusilə uşaqların sağlamlığına ciddi ziyan vura bilər.

Çörək və kartof kimi nişasta tərkibli

22.09.2019

Britaniyanın Ərzaq Standartları Qurumu (FSA), çörək və kartof kimi nişasta tərkibli yeməklərin yüksək temperaturda bişirilərkən akrilamid adlı kimyəvi maddənin ifraz olunduğunu və bu maddənin də xərçəngə yol aça biləcəyi

Bu yeməkləri isitməyin

22.09.2019

Evdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil..

Duzlu yeməyi sevənlər diqqət!

22.09.2019

Adi duzun tərkibində olan natrium və xlor orqanizmin normal fəaliyyəti üçün çox vacibdir.
Bu səbəbdən duzdan tam imtina etmək düzgün deyil. Lakin duzlu qidaların həddindən artıq miqdarda qəbulu da yolverilməzdir

Bu şokoladdan uzaq durun

21.09.2019

Əslində saf kakao ehtiva etmədiyi üçün ağ şokolad şokolad belə deyil. Bu səbəbdən normal şokoladın serotonin təsirini boş yerə gözləməyin.
İçərisində kakao olmayan, ancaq kakao yağı ehtiva etdiyi üçü

Piylənmənin qarşısını alan şirə

21.09.2019

Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.
Balqabağın bişirilməsi zamanı bu maddələrin bir çox hissəsi dağılır, şirədə isə onlar saxlanılır