Son araşdırmalar göstərib ki, allüminiumdan hazırlanmış qablar çox ziyanlıdır. Ekspertlərin fikrinə görə, bu qablar insanların, xüsusilə uşaqların sağlamlığına ciddi ziyan vura bilər.

Britaniyanın Ərzaq Standartları Qurumu (FSA), çörək və kartof kimi nişasta tərkibli yeməklərin yüksək temperaturda bişirilərkən akrilamid adlı kimyəvi maddənin ifraz olunduğunu və bu maddənin də xərçəngə yol aça biləcəyi

Evdə bişirdiyimiz yeməklərdən artıq qaldıqda yenidən isidib yeyirik. Lakin bütün yeməkləri isitdikdə yaxşı reaksiya vermir. Xüsusilə də mikrodalğalı sobadan istifadə etmək düzgün deyil..

Adi duzun tərkibində olan natrium və xlor orqanizmin normal fəaliyyəti üçün çox vacibdir.
Bu səbəbdən duzdan tam imtina etmək düzgün deyil. Lakin duzlu qidaların həddindən artıq miqdarda qəbulu da yolverilməzdir

Əslində saf kakao ehtiva etmədiyi üçün ağ şokolad şokolad belə deyil. Bu səbəbdən normal şokoladın serotonin təsirini boş yerə gözləməyin.
İçərisində kakao olmayan, ancaq kakao yağı ehtiva etdiyi üçü

Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.
Balqabağın bişirilməsi zamanı bu maddələrin bir çox hissəsi dağılır, şirədə isə onlar saxlanılır